Hoe een personenalarm senioren vitaal houdt

U kunt zich misschien moeilijk voorstellen dat u iets overkomt. Toch maken alarmcentrales en hulpdiensten het dagelijks mee dat iemand valt of onwel wordt, en daardoor hulp nodig heeft. En dat zijn echt niet alleen oude mensen.

Met een beetje geluk komt de hulp meteen op gang. Maar wat als u alleen woont? Hoe lang duurt het dan voor iemand alarm slaat? Dat is de reden dat wij u een personenalarm aanraden, omdat met een personenalarm senioren altijd direct hulp kunnen inroepen.

Wist u dat uw ziektekostenverzekering in veel gevallen de kosten van een seniorenalarm (deels) vergoedt? Vind hier het aanvraagformulier van uw zorgverzekering.

Alarm senioren vaak pas in beeld na een ongeluk

Uit de praktijk blijkt dat de aanschaf van een alarm senioren vaak veel moeite kost. Vaak vindt men het nog veel te vroeg en stelt men de beslissing uit. Pas als er iets gebeurt, zoals een valpartij, overval of inbraak, komt de keuze voor een seniorenalarm in een stroomversnelling terecht. Maar deze nare ervaring kunt u zichzelf én uw naasten eenvoudig besparen door tijdig voor een alarm senioren te kiezen.

Vooral voor actieve ouderen

Terwijl een bril of gehoorapparaat als hulpmiddel door iedereen geaccepteerd wordt, lijkt een alarm senioren het gevoel te geven dat ze oud en versleten zijn. Maar het tegendeel is waar. Wie oud en versleten is, onderneemt niet veel meer. De kans dat u dan iets overkomt, is vele male kleiner dan wanneer u nog volop in het leven staat. Daarom is het gebruik van een alarm senioren aan te raden, juist wanneer ze nog actief en ondernemend zijn.

Alarm senioren vaak vergoed door zorgverzekering

Een seniorenalarm wordt vaak (deels) vergoed door de zorgverzekering. Zeker wanneer er sprake is van een chronische ziekte of medicijngebruik, is de meerwaarde van een seniorenalarm op voorhand duidelijk. Hier vindt u de aanvraagformulieren van alle verzekeringsmaatschappijen.

Vraag het alarm voor senioren aan via uw zorgverzekering, want in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Op deze pagina hebben wij alle aanvraagformulieren voor u verzameld.