Ik heb mezelf allrisk verzekerd

“Een halfjaar geleden legde mijn dochter een folder over personenalarmering op tafel. Ik had echt niet door dat het voor mij bedoeld was, want ik ben niet oud of krakkemikkig. Op wat noodzakelijke medicijnen na ben ik hartstikke gezond en leid ik een vol en actief leven. Toch heb ik nu een personenalarm in huis. En weet u? Ik ben er heel gelukkig mee.”

Actief leven

Sinds het overlijden van mijn man, nu 3 jaar geleden, woon ik alleen. Onze kinderen en kleinkinderen wonen in de buurt, met de auto ben ik er in een halfuur. Elke maandag pas ik op de kinderen van mijn zoon. De overige dagen zijn gevuld met vrienden en hobby’s: tennissen en fotograferen. Na een moeilijke tijd geniet ik nu weer volop van het leven.

Personenalarm alleen voor bejaarden?

In mijn beleving was personenalarm een hulpmiddel voor bejaarden. Voor mensen die niet goed ter been zijn en nauwelijks nog de deur uit gaan. Zelf ben ik actief en sportief. Ik heb een mobiele telefoon en dacht dat ik mezelf daarmee altijd kon redden. Maar mijn dochter dacht daar anders over.

Ongelukje in huisWaarom-een-personenalarm?

“Wat als je ’s avonds ergens over struikelt mam, en niet meer overeind kunt? Of als er iets mis gaat met je medicijnen? Wie vindt jou dan, en wanneer?”. Ok, daar had ze een punt. Ik heb mijn mobiel thuis inderdaad niet altijd bij de hand. Dan lig ik er minimaal tot de volgende ochtend, en misschien nog wel langer. Ik kan wel zeggen dat mij niks overkomt, maar eerlijk is eerlijk; het kan iedereen gebeuren.

Alarm aanvragen omdat ik alleen woon

Door het gesprek met mijn dochter, werd me duidelijk dat ze zich echt zorgen maakte. Vooral het feit dat ik alleen woon, zat haar dwars. Ze vergeleek het met een nieuwe auto die je allrisk verzekert. Niet omdat er iets aan kapot dreigt te gaan, maar omdat ‘ie zo kostbaar is. “Je bent voor ons heel belangrijk mam. Ik moet er niet aan denken dat jou iets overkomt”. Dat opende mijn ogen. Ik was echt ontroerd.

Met één druk op de knop

Samen hebben we alles geregeld. Ik draag nu een halsketting bij me met daaraan een nooddrukker. Als ik erop druk, leg ik contact met de meldkamer. Het werkt overal in huis én in de tuin. De meldkamer heeft mijn gegevens en kan snel iemand sturen. En het mooiste is: vanwege mijn medicijngebruik vergoedt mijn zorgverzekeraar een deel van de kosten.

Ik ben het waard

Dankzij het personenalarm kan ik met één druk op de knop altijd iemand bereiken. Dat geeft me een heel veilig gevoel. Ik ben blij dat mijn dochter me heeft weten te overtuigen. Nu besef ik eens te meer hoe belangrijk ik ben en dat doet me goed. Ik kan het iedereen aanraden!