Alarm voor ouderen maakt zelfstandig wonen veiliger

Bij een alarm voor ouderen voelt u zich waarschijnlijk niet aangesproken. Zelfs 70- en 80-plussers zien het als iets voor ‘bejaarden’. Ze voelen zich vaak te jong om zelf personenalarm te gaan gebruiken. Een misverstand, want juist vitale mensen hebben het meeste baat bij zo’n alarm. Een alarm voor ouderen? Daar hoeft u echt niet bejaard voor te zijn.

Wist u dat uw ziektekostenverzekering in veel gevallen de kosten van een seniorenalarm (deels) vergoedt? Vind hier het aanvraagformulier van uw zorgverzekering.

Een alarm voor senioren laat u veilig alleen wonen

Een alarm voor senioren is zeker niet alleen bedoeld om hulp in te roepen bij een ongeluk of valpartij. Er zijn allerlei situaties waarin een alarm voor senioren goed van pas komt. Bijvoorbeeld om uw veiligheid te vergroten. Doet u altijd open als ’s avonds de deurbel gaat? Hoort u ’s nachts wel eens geluiden die u niet vertrouwt? Met een alarm voor senioren maakt u met een simpele druk op de knop contact met de meldkamer. Zij luisteren mee en sturen direct hulp als dat nodig is. Een veilig gevoel!

Personenalarm? Begin er op tijd aan!

Wilt u gezond oud worden? Zorg dan dat u onnodige risico’s vermijdt. Daarmee bedoelen we niet dat u de hele dag in een stoel moet blijven zitten, integendeel. Gezond oud worden heeft juist alles te maken met actief zijn. Maar eerlijk is eerlijk: wanneer u de 60 gepasseerd bent, wordt de kans op gezondheidsproblemen of een valpartij groter. En ook het risico op letsel. Hoe langer u zonder hulp zit, des te ernstiger de gevolgen op korte én lange termijn. Met een alarm voor senioren heeft u een altijd beschikbare hulplijn bij de hand.  

Het alarm voor ouderen stelt ook uw kinderen gerust

De keuze om een alarm voor senioren te gaan gebruiken, wordt vaak in overleg met de kinderen gemaakt. Deze generatie is vaak een druk bezet met werk, gezin, hobby’s en sociale verplichtingen. Ook wonen veel volwassen kinderen niet meer in dezelfde gemeente als hun ouders, soms zelfs niet in hetzelfde land. Dat neemt niet weg dat zij bezorgd zijn over hun alleen wonende ouders. Een alarm voor senioren geeft hen de zekerheid dat u, indien nodig, alarm kunt slaan.

Alarm voor ouderen aanvragen? Informeer bij uw zorgverzekering

Het nut van een alarm voor ouderen wordt ook onderschreven door de Nederlandse zorgverzekeringsmaatschappijen. In veel gevallen vergoeden zij (deels) de kosten van een alarm voor senioren, meestal vanuit uw aanvullende verzekering. Op deze pagina vindt u de aanvraagformulieren van alle verzekeringsmaatschappijen. Om te ontdekken of u voor vergoeding in aanmerking komt, kunt het aanvraagformulier eenvoudig uitprinten, invullen en opsturen.

Vraag het alarm voor senioren aan via uw zorgverzekering, want in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Op deze pagina hebben wij alle aanvraagformulieren voor u verzameld.