Personenalarmering: voor vitale ouderen

Veel mensen zien personenalarmering als iets voor oudere mensen. Bejaarden die na een valpartij niet meer zelf overeind kunnen komen. Maar personenalarmering is veel méér dan dat. Het is een altijd te bedienen hulplijn voor onverwachte situaties. Daar bent u nooit te jong voor.

Wist u dat uw ziektekostenverzekering in veel gevallen de kosten van personenalarmering (deels) vergoedt? Vind hier het aanvraagformulier van uw zorgverzekering.

Nooit zonder hulp met personenalarmering

Wie alleen woont, is zich daar in bepaalde situaties sterk van bewust. Bijvoorbeeld wanneer u ’s nachts geluiden hoort die u niet vertrouwt. Of wanneer ’s avonds de deurbel gaat terwijl u niemand verwacht. In zo’n geval kunt u via personenalarmering hulp inroepen: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een medewerker van de meldcentrale luistert met u mee, en stuurt indien nodig iemand om u te helpen. Een veilig gevoel.

Het taboe van personenalarmering

Personenalarmering gebruiken voelt voor sommigen als: toegeven dat je oud wordt. Dat maakt de keuze voor een alarm vaak beladen. Jammer, want personenalarmering is juist hét middel om lang zelfstandig en vitaal te blijven. Door een dergelijke hulplijn aan te leggen, voorkomt u immers dat kleine ongelukjes onnodig grote gevolgen hebben. Kortom: met personenalarmering kiest u voor een veilige woonomgeving waar u nog jaren van kunt genieten.

In het belang van uw naasten

De keuze voor personenalarmering wordt vaak in overleg met de kinderen gemaakt. Logisch, want uw veiligheid is voor hen wellicht nog belangrijker dan voor uzelf. Veel kinderen maken zich, terecht of onterecht, zorgen over hun ouders. Het komt regelmatig voor dat iemand die alleen woont, na een relatief simpel ongelukje in huis, uren of zelfs een hele nacht op hulp ligt te wachten. Het is afschuwelijk iemand waar je om geeft zo aan te treffen. Het is dan ook begrijpelijk dat kinderen hun ouders vaak motiveren om personenalarmering te gaan gebruiken. Daar kunt u zich vast iets bij voorstellen.

Vraag personenalarmering aan via uw zorgverzekering, want in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Op deze pagina hebben wij alle aanvraagformulieren voor u verzameld.