Veilig thuis dankzij persoonsalarmering

Heeft u ooit overwogen persoonsalarmering te gaan gebruiken? Of denkt u, net als veel van uw generatiegenoten, dat u het niet nodig heeft? In dit artikel leggen wij u uit waarom persoonsalarmering in onze ogen onmisbaar is voor iedereen die alleen woont.

Wist u dat uw ziektekostenverzekering in veel gevallen de kosten van persoonsalarmering  (deels) vergoedt? Vind hier het aanvraagformulier van uw zorgverzekering.

Persoonsalarmering: de onzichtbare huisgenoot

Er zijn vast situaties waarin u zich zeer bewust bent van het feit dat u alleen woont. Bijvoorbeeld wanneer u buiten geluiden hoort die u niet vertrouwt. Of wanneer ’s avonds de deurbel gaat terwijl u niemand verwacht. In zo’n geval is persoonsalarmering de meest simpele manier om iemand te waarschuwen. Met slechts één druk op de knop legt u contact met de meldcentrale. Zij luisteren mee en sturen indien nodig iemand naar u toe. Een veilig gevoel.

De zekerheid van persoonsalarmering

Eerlijk is eerlijk: statistisch gezien neemt de kans op een valpartij toe naarmate u ouder wordt. En ook de kans dat u daarbij serieus letsel oploopt, zoals een gebroken been of heup, waardoor u niet zelfstandig overeind kunt komen. Valt u op een plek waar u niet bij de telefoon kunt, dan wordt het moeilijk om iemand te waarschuwen. Met persoonsalarmering heeft u de ‘noodknop’ echter altijd binnen handbereik.

Persoonsalarmering voorkomt niet dat u valt, maar wel dat u daarna lang op hulp moet wachten. Dat is prettig voor u, maar ook voor degene die u komt helpen.

Persoonsalarmeringvoor de kinderen’

Volwassen kinderen wonen en werken vaak ver van hun ouderlijk huis. Dat neemt niet weg dat zij zich, terecht of onterecht, zorgen maken over hun alleen wonende ouder(s). Regelmatig bellen en langskomen kan niet voorkomen dat u in situaties verzeild raakt waarin u direct hulp nodig heeft. Met persoonsalarmering heeft niet alleen u, maar ook degene die om u geven, de zekerheid dat u nooit hulpeloos bent. 

Alle vrijheid

Het gebruik van persoonsalarmering raakt gelukkig steeds meer ingeburgerd. Niet in de laatste plaats vanwege de nieuwste innovaties op het gebied van techniek en vormgeving. Zo is de alarmknop nu ook verkrijgbaar als polsband of collier. Het signaal heeft een bereik van 30 meter en werkt dus ook in uw achtertuin. Kortom: met persoonsalarmering kunt u alles doen wat u wilt doen, met de zekerheid dat u altijd iemand kunt bereiken.

Vraag persoonsalarmering aan via uw zorgverzekering, want in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Op deze pagina hebben wij alle aanvraagformulieren voor u verzameld.