Seniorenalarm ideaal voor vitale ouderen

Het seniorenalarm bestaat al tientallen jaren. De volwassenen van nu kennen het nog uit de tijd dat hun eigen (groot)ouders er gebruik van maakten… en voelen zich zelf dus vaak te jong om een alarm te gaan gebruiken.

Gelukkig is er in de afgelopen decennia veel veranderd. De techniek van het seniorenalarm is verder doorontwikkeld, en ook het uiterlijk van een seniorenalarm is veranderd. Zo is de alarmknop nu ook verkrijgbaar als polsband of collier. Daarmee is het seniorenalarm een modern hulpmiddel geworden dat ouderen van nu helpt hun zelfstandige, vrije leven zo lang mogelijk vol te houden.

Wist u dat uw ziektekostenverzekering in veel gevallen de kosten van een seniorenalarm (deels) vergoedt? Vind hier het aanvraagformulier van uw zorgverzekering.

Actief met een seniorenalarm

Het beeld dat een seniorenalarm pas nodig is wanneer u ziek wordt, of slecht ter been, is een groot misverstand. Natuurlijk is een seniorenalarm nuttig voor mensen die ziek zijn of bang zijn om te vallen. Maar de kans op een valpartij is veel groter wanneer u nog volop in het leven staat. Een actieve volwassene klimt zelf op de keukentrap, doet klusjes in en om het huis en loopt daarbij een zeker risico. Een seniorenalarm voorkomt niet dat u valt, maar wel dat u lang op hulp moet wachten.

Alarm slaan met uw telefoon?

Het is waarschijnlijk de meest gehoorde reden om geen seniorenalarm te gebruiken: “Ik heb toch een mobiele telefoon?”. Inderdaad, een (mobiele) telefoon is een zeer bruikbaar hulpmiddel om iemand te waarschuwen, mits u de telefoon binnen handbereik heeft. Maar stel dat u valt en zich bezeert op een plek waar u niet bij uw telefoon kunt? Heeft u uw mobiele telefoon altijd op zak? Wie een seniorenalarm draagt, kan vanaf elke plek in huis of tuin alarm slaan.

Seniorenalarm vaak vergoed via zorgverzekering

Wat veel mensen niet weten, is dat een seniorenalarm vaak (deels) vergoed wordt door de zorgverzekering. Zeker wanneer u een chronische ziekte heeft, draagt de zorgverzekering vaak bij in de kosten van een seniorenalarm. Om de aanvraag van een vergoeding zo eenvoudig mogelijk te maken, hebben wij alle aanvraagformulieren van de verschillende verzekeringsmaatschappijen voor u verzameld.

Leef voluit met een seniorenalarm

Het is niet makkelijk om te accepteren dat je ouder wordt. Een seniorenalarm lijkt een stap terug, maar het tegendeel is waar. Met een seniorenalarm voorkomt u dat een klein ongelukje onnodig grote gevolgen heeft. Dat is niet alleen een geruststelling voor uzelf, maar ook voor de mensen die om u geven.

Vraag het seniorenalarm aan via uw zorgverzekering, want in veel gevallen komt u in aanmerking voor een vergoeding. Op deze pagina hebben wij alle aanvraagformulieren voor u verzameld.